Opět zdravě

Skončilo vánoční hodování...

 
Všichni to známe, stůl plný dobrot a málokdo si odepře nějakou tu laskominku, která k vánočním svátkům patří.
Ale všechno má svůj konec a tak i u nás se pondělkem, 7. ledna najelo opět na "zdravý režim" stravování a musím říci, že se cítíme skvěle.

Nemůžu říci, že by nám vánoční "pošušňáníčko" nechutnalo, ale patří k vánočnímu období a pak už je třeba opět najet na zdravý životní styl.

Pestrá strava 5x denně, dostatek pohybu a klídek a pohoda.
Jídelníček jsme obohatili o zeleninu, pohybu je vzhledem k sněhové nadílce víc než dost, přesto zařazujeme 3 x týdně domácí cvičení a procházky, dnes doufám už i běžky, neboť krásně mrzne a sníh drží, a jakmile budou sjízdné silnice, tak hurá do bazénu.


Do jídelničku opět přibyla zelenina v podobě salátů, přílohy jako kuskus a pohanka.
U pohanky bych se ráda zastavila a nechala recept na vynikající pohankové rizoto se sušenými houbami. (největší obrázek).

Pohanku přebereme a dáme namočit. Nejlépe přes noc. Ráno slijeme, dáme dvojnásobné množství vody a dáme vařit. Vaříme asi 30 minut, až je pohanka měkká. Namočíme sušené houby asi na půl hodinky, vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájene houby, osolíme, opepříme a přidáme česnek dle chuti. Restujeme 10 minut, potom přidáme pohanku a ještě chvíli podusíme. Do hotového rizota přidáme kousek másla a můžeme podávat společně se zeleninovým salátem a strouhaným sýrem.

Moc dobré a doporučuji vyzkoušet.
 
 
 
 

Pěkný den.