Chřipka má ultrum

Pro zdraví...


Před týdnem jsem se pustila do experimentu, Kimči po česku.
Klasické zelí už mám naložené přes měsíc a tak jsem se rozhodla, že vyzkouším vitamínovou bombu na posílení imunity, zlepšení trávení a posílení celkového zdraví.

Nakoupila jsem suroviny a pustila se do kouzlení.

Suroviny: 1 hlávka pekingského zelí, 1 svazek naťové cibulky, 1 pórek, 1 ředkvičky, 10 velkých mrkví, 1 velkou červenou papriku, 1 bílou ředkev, zázvor, 10 stroužků česneku, chilli nebo feferonku. Mořskou sůl v poměru 10 g na kilo směsi.


....zelenina po týdnu.... (vynikající)

Postup: Zelí nakrájíme na nudličky, papriku na kolečka stejně jako pórek, ostatní nastrouháme na hrubém struhadle, zázvor a česnek na jemném. Osolíme a přidáme chilli nebo feferonku. Promícháme, promačkáme a necháme asi 30 minut odpočinout. Potom do vyvařených sklenic namačkáme směs a zavíčkujeme. Necháme na teplém místě kysat týden a pak už jen mlsáme.

Naše první sklenice (bylo jich ze 3 kg směsi 5) padla hned při prvním ochutnání.😛
Ani dnes nebude chybět a doporučuje se pro prevenci a upevnění zdraví denně alespoň 2 x denně dvě lžíce.
U nás asi bude těch lžic poněkud více a tento recept budu asi během zimního období několikrát opakovat.

Za sebe: DOPORUČUJI vyzkoušet.

 

Pěkné předvánoční dny.