Jak dobít energii

Tajemné slůvko energie…

Energie - kolik významů si pod tímto slůvkem můžeme představit.
Pro někoho to je hrůza, že nám jí zase letos zdražili. Někdo si představí energii jako palivo pro naše tělo, to většinou, pokud začínáme hubnout.

Další energie, je energie života a o té budu psát já.
Jsou dny, kdy se cítíme "pod psa", chybí nám energie a máme pocit, že už nic nemá cenu. Dost často se to stává, právě v tomto předjarním období. Energie opravdu ubývá, neboť tělo pomalinku vyčerpává své zásoby vitamínů a minerálů, a pokud se ještě dostaví nepříjemná nemoc v podobě chřipky, která v současnosti zasáhla celou republiku, tak je na "depku" zaděláno.

Co ale s tím? Myslet si, že si koupíme "vyhnanou zeleninu a ovoce" a tím si pomůžeme, je asi mylné. V případě chřipky je nejlepší zalézt do postele, připravit si litry čaje a pokusit se co nejvíce spát. Přecházení se nevyplácí a jednou se dostaví následky.

Pokud máme to štěstí a chřipka se nám vyhnula obloukem, a přesto jsme bez "energie", je třeba ji nějakým způsobem dobít.

Nejlepší co můžeme udělat, je jít na procházku do přírody. Okysličíme mozek a všechny orgány a po příchodu domů se budeme cítit mnohem lépe.

Další možností je návštěva sauny nebo bazénu. I zde pro své tělo a potažmo duši uděláme hodně a vše se vrátí v podobě vlastní spokojenosti.

Abychom ještě umocnili dobití energie, připravíme si něco dobrého "na zub". Určitě by to měl být lehce stravitelný pokrm, neboť toho zimního "přejídání" už máme určitě dost a to se projevilo nejen na hmotnosti, ale i na stavu naší duše.

Nakonec si můžeme "dobít baterky" koníčkem, který máme rádi. Stačí pěkná kniha, ruční práce, návštěva kina nebo divadla, setkávání s přáteli, společenské hry v rodině s dětmi nebo vnoučaty apod.

Tím vše lze dodat tělu, potažmo duši novou energii.

 

Pěkný den.