Maso lesa

Rostou už i na Vysočině...





Skončila sezóna zavařování zeleniny a ovoce, a nastala "houbařská žeň".
A tak jíme, zavařujeme, zamražujeme a sušíme.😲

Pochoutka na zimu...

Řízky, smaženice, karbanátky, sekaná, plněné knedlíky, bramboráčky, guláš, omáčka atd., to jsou dobroty, které lze připravovat z houbiček.
Letos je opravdu nádherná úroda jak na zahradě, tak v lese. A tak jsem udělala lečo s hříbky a je opravdu výborné. V zimě stačí otevřít sklenici, přidat k masu, nebo jen tak na špagety, či udělat s topinkami apod.

Suroviny: 4 velké cibule, 2 kg paprik, 2 kg rajčat, 1 kg vařených hřibů, olej, sůl, pepř


Postup: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené papriky na slabá kolečka a dusíme 10 minut. Dále přidáme nakrájená rajčata na kolečka a ještě 10 minut podusíme. Houby nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Vložíme do zeleninové směsi a promícháme. Osolíme a opepříme a už plníme do sklenic. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Z tohoto množství je 10 sklenic.
 
 
 
 
 

Krásné podzimní dny.